Monday 6 April 2009

Affenaa ja röstimokia

Kattila käväisi kalassa mökillä ja toi mukanaan säkillisen affenoita eli ahvenia. Namiahan niistä tuli, mutta samaa ei kyllä voi sanoa ensimmäisestä röstiperunakokeilusta. Hyi kamalaa että tuli laitettua liikaa suolaa ja pippuria, ja muutenkaan lättyset eivät kyllä paistuneet mitenkään mukavasti, oli kuin olisi perunaraastetta syönyt, ja sitähän se kyllä olikin. Yäks. Never again. Kaupan röstit on hyviä ;). Ensi kerralla paremmin...
Jos jollain lukijalla on takuuvarma ja hyvä röstiresepti, niin otetaan vastaan!


Ahvenfileet ja mokatut röstit

Affenat:

ahvenfileitä
suolaa
sitruunapippuria
chiliä

Paista ahvenet voissa/margariinissa. Mausta. Lisää chili mutta yritä olla polttamatta sitä ;)

Röstit:

6 perunaa (kiinteää)
1 omena
sipulia
pippuria
suolaa
(1 muna)

Raasta perunat, omena ja sipuli. Laita raaste lävikköön kulhon päälle ja purista niin kuivaksi kuin mahdollista. Mausta mutta älä liikaa, valkopippuri sopisi varmasti paremmin kuin musta. Tässä vaiheessa kannattaisi raastemössöön sekoittaa muna, meillä ei munia sattunut olemaan. Rakenteesta tulisi varmasti parempi. Paista ei liian kuumalla pannulla margariinissa.

No comments:

Post a Comment