Monday 6 April 2009

Ensimmäiset ruusut

Päivän YouTubessa seikkailleena löysin aika mukavan oloisen tavan värkätä ruusuja. Sekoittelinpa siis hauskan marmoroidun näköisen sekoituksen sinisestä sokerimassasta ja valkoisesta marsipaanista ja ryhdyin toimeen. Ideana siis, että tehdään ilman muotteja ja terälehdet ja keskusta painellaan massapalloista muovipussin/minigripin välissä. Hyvin toimi, eivät jääneet ollenkaan pussiin kiinni, ja sai aikaiseksi tosi hauraita ja vaikeasti käsiteltäviä lehtiä :D. Ei vais, aika helppoja ne oli käsitellä vaikka välillä tuli litattua jo liiankin ohkaiseksi.

Hyvänä puolena tässä metodissa näkisin, että ei tartte säätää tomusokerin kanssa, ja siis terälehdistä tulee mukavan kiiltäviä ja ohkaisia ilman alustaan/kaulimeen/työkaluihin kiinni jäämisen riskiä. Ensimmäisiä ruusujani tosiaan nämä ovat, ja olen kyllä melko tyytyväinen jälkeen, tietenkin vähän terälehtien sommittelussa olisi huomauttamisen varaa, mutta kuitenkin all in all oikein positiivinen kokemus. Pitää kokeilla muita tekniikoita myöhemmin ja vertailla :). Mutta enough talk ja kuvat kehiin: Tässäpä kuvat kolmesta ruusun tekeleestä. Keskustana tosiaan ohut, rullattu pötkylä, jonka ympärille sitten aseteltu ympyrän mallisia, ohuenohuita lehtiä.



8 comments:

  1. Heissan! Hyvältä näyttää ensimmäiset ruususi! Tästä on hyvä jatkaa...

    ReplyDelete
  2. Oho! Ootpa taitava! Hienoja ovat!

    ReplyDelete
  3. Kauniin värisiä! Ja hyvin onnistuneita! :) Ruusut on mun mielestä jotenkin aina niin vaikeita tehdä koska tuntuu että niistä tulee aina eri näköisiä. mutta siinä piilee myös ruusujen teon ihanuus; jokainen ruusu on yksilö! =D

    ReplyDelete
  4. Mitä ihmettä?! Jos nämä ovat siun ensimmäiset ruusut, niin olet ihan tajuttoman taitava marsipaanin käsittelijä :) Mielettömän hienot ruusut.

    ReplyDelete
  5. tähän tyyliin sitä koulussakin opetetaan ruusun teko.. ilman turhia leluja

    ReplyDelete
  6. Kivalta näyttää. Olisi kiva nähdä myös sun omia kehitelmiä, nyt olet lähinnä vain kopioinut Kinuskikissaa :) Rohkeasti vaan oma mielikuvitus peliin vaikka koristeiden suhteen!

    ReplyDelete
  7. yt kyllä anonyymi.. täähän on just vasta kohta mitä kinuskikissa tekee :)

    ReplyDelete
  8. Alussa on hyvä kopioida ideoita ja tekniikoita osaavammilta, sitten tässä on hyvä hiljalleen lähteä omia systeemeitä toteuttamaan. Päässä muhii jo ajatus jos toinenkin, mutta ei vain ihan itselle pelkäsätään viitsi leipomusta väkertää ettei iske lihavuus :D. Kiitos kommenteistanne, harjoitukset jatkuu :)

    ReplyDelete