Lunnilan banaani-mansikkamuffinssit kuulostivat niin ihanan kesäisiltä, että oli pakko alkaa kokeilla. Mansikat korvasin vadelmilla, ja tulos oli tosi hyvä :) Päälle muffarit saivat hyväksi havaitun valkosuklaa-tuorejuustokuorrutteen (100g valkosuklaasulaa, 100g tuorejuustoa sekaisin).
Banaani-vadelmamuffinit
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
75 g margariinia
2 kypsää banaania
2 munaa
300 g vadelmia
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata margariini ja laita sivuun jäähtymään.
Sekoita keskenään jauhot, sokerit ja leivinjauhe. Muussaa banaanit haarukalla mahdollisimman tasaiseksi mössöksi ja sekoita sitten märät aineet (jäähtynyt margariini, maito, muna, muussattu banaani) erillisessä kulhossa.
Yhdistä mahdollisimman nopeasti kuivat ja märät ainekset, lisää puolitetut vatut taikinaan. Laita 12-koloisen muffinipellin koloihin paperiset vuoat, jaa taikina koloihin. Kohoamisvaraa ei tarvitse senttiä enempää jättää. Paista keskitasolla 20-30 minuuttia.
No comments:
Post a Comment