Suuri kirous on tällä hetkellä Kinuskikissan maitosuklaa-pähkinäfudge. Ensimmäisellä kokeilukerralla en omistanut vielä lämpömittaria, ja massasta tuli suklaan ja pähkinöiden sekaan vatkaamisen jälkeen rakeista mössöä josta rasta erottui eikä silkkisestä rakenteesta ollut tietoakaan. Syytin silloin mahdollista liian korkeaa lämpötilaa ja sitä, että ulkomaisissa resepteissä lukee yleensä, että massaa ei saa edes heiluttaa saati vatkata, ennen kun se on laskenut 116 asteesta alle 110:een, koska muuten sokeri uudelleenkristallisoituu liian helposti josta seurauksena mururakenne, jolle ei ole mitään tehtävissä.
No, lämpömittarin osto -> lämpötilan mittaus -> sama lopputulos! En tajua! Nyt jäähdyttelin massaa reilusti alle 110 asteeseen ja sekoittelin suklaat tosi varovasti, enkä edes käyttänyt pähkinöitä. Taas mururakenne ja erottunut rasva. Saakeli että ärsyttää, missä menee pieleen?
No, onneksi toinen Kinuskikissan resepti eli valkosuklaa-limefudge onnistui täydellisesti! Maku ja rakenne 10+. Jotain toivoa on siis edelleen...
No comments:
Post a Comment