Pitkään täydellistä keksireseptiä metsästettyäni Ewelynin resepti oli oikea vastaus. Ihanan rapsakoita reunalta ja ihanan sitkeitä sisältä, aivan kuin Subin yyberhyvät keksit. Näitä lisää! Marjat toi mukavaa raikkautta, itse käytin kuivamarjamixiä jossa oli karpaloita ja mustikoita.
Valkosuklaa-marjacookies
2 pellillistä isoja keksejä
3½ dl vehnäjauhoja
150 g karkeaksi rouhittua valkosuklaata
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
150 g voita
1½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 muna
1 dl kuivattuja mustikoita/karpaloita
Sekoita jauhot, valkosuklaa, leivinjauhe ja suola kulhossa.
Vatkaa voi, sokeri ja siirappi pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna.
Lisää kuivat aineet ja pensasmustikat ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Nostele leivinpaperin päälle uunipellille noin 12 isoa taikinakokkaretta. Jätä reilusti leviämisvaraa. (Voit tietenkin tehdä myös pienemmän kokoisia...) Muotoile taikinakokkareet kevyesti taputtelemalla pyöreiksi, noin 2 sentin paksuisiksi kiekoiksi.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat pohjasta hieman ruskistuneet.
Anna jäähtyä rauhassa uunipellillä.
Nämä vaikuttavat kyllä tosi herkuilta. Pitäisi joskus kokeilla :D Hyvää uutta vuotta 2011!
ReplyDeleteKiitos kiitos, samoin! :)
ReplyDelete