Tuesday, 12 January 2010

Talvikeitto

Keittohammasta alkoi kolottaa, niin kävin kaivelemaan muiden blogien sisältöä. Jokapäiväisen leivän arkistoista löytyi mielenkiintoisen oloinen keitto+pottumuusi-yhdistelmä, ja kun muusia kerta oli edellisestä ruoasta vielä jäljellä niin mikäs sen parempaa. Ja oli muuten tosi hyvää!


Katkarapu-chowder pottumuusilla

400 g maissia (tölkki tai sulatettuja)
500 g jauhoista perunaa
2 rkl maitoa
1 rkl öljyä
1 nippu kevätsipulia
1 rkl tomaattipyrettä (tai enemmän maun mukaan, meillä meni purkin loppu eli varmaan n. 3 rkl)
1 tl paprikajauhetta (tai enemmän maun mukaan, itsellä taisi mennä täkäläistä makeampaa sorttia n. 4 tl)
(chilijauhetta)
6 dl kasvislientä
200 g pieniä kuorittuja katkarapuja (sulata jos pakastettuja)
(sieniä)
(pekonia)

Valuta maissi ja aja tahnaksi monitoimikoneessa.

Pese, (kuori) ja lohko perunat, keitä suolatussa vedessä kunnes pehmeitä. Muussaa maidon kanssa ja mausta.

Samanaikaisesti kuumenna öljy suuressa pannussa, paista sieniviipaleet ja mausta. Lisää valtaosa silputusta kevätsipulista ja paista kunnes sipuli on pehmeää. Lisää maissitahna, tomaattipyre, paprika, chili ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi, anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia ja sekoita joukkoon katkaravut.

(Grillaa tai paista pekoni rapeaksi. Jaa keitto neljälle lautaselle ja lusikoi muusia jokaisen keskelle. Murenna pekonia päälle ja hieman jäljelle jäänyttä kevätsipulia koristeeksi.) Meillä ei pekonia ollut, ja hyvää tuli silti!

No comments:

Post a Comment