Tuesday, 12 January 2010

Sitruunaista nannaa

Talvella tekee aina jostain syystä mieli sitruunaisia herkkuja. Limejä sattui olemaan pöydällä joutilaana niin siitäpä sitten limepiirakkaa suunnittelemaan. Täällä on tarjolla kondensoitua maitoa mielinmäärin, niin päädyin sitten amerikkalaistyyliseen Key lime piehen, toki ilman Key limejä vaan ihan tavallisilla tehtailin. Reseptejä katselin täältä ja täältä. Itse piirakka on ensimmäisen paikan mukaan, marenkipäällys toisen.


Lime-marenkitorttu

n. 1 dl limemehua (3-4 tavallista limeä)
3-4 limen raastettu kuori
4 munankeltuaista
400 g tölkki sokeroitua kondensoitua maitoa
n. 15 graham/muuta sopivaa keksiä
(3 rkl sokeria, jos haluat pohjaan lisätä)
n. 70 g voita

Marenki:
4 munanvalkuaista
6 rkl sokeria (tai maun mukaan)
0,5 tl maissitärkkelystä
ripaus suolaa

Sulata voi, jauha keksit. Yhdistä, lisää halutessa sokeri. Painele n. 22 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, paista 170 asteessa n. 10 min.

Vatkaa munankeltuaiset ja kuoriraaste kunnes seos vaaleanvihreää. Vatkaa mukaan kondensoitu maito ja limemehu, anna paksuuntua huoneenlämmössä.

Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Paista 170 asteessa n. 10-15 min, kunnes keskusta on jähmettynyt, saa olla vielä "hytisevää". Nosta uunin lämpötilaa 180 asteeseen.

Vatkaa valkuaiset, lisää joukkoon sokerit, tärkkelys ja suola. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Pursota tai lusikoi lämpimän täytteen päälle. Paista 180 asteessa kunnes marenki päältä kullanruskeaa (n. 10 min).

Jäähdytä huoneenlämpöiseksi, lykkää jääkaappiin kunnes viileää. Ja sitten syömään :)

No comments:

Post a Comment