Thursday, 28 March 2013

Tipuisa (ja gluteeniton) porkkanapiirakka

Heippa! Tässä ennen pääsiäistä vielä vähän taannoisen tyttöjen illan eväitä. Ja niitä koristepostauksessa luvattuja tipuja in action!

Herkku toimii gluteenittomana versiona yhtä hyvin kuin vehnäisänä. Tämä on äidini ikivanha resepti, jolla syntyy konstailematon, supermuheva (ja järkyttävän kokoinen) piirakka. Voita kuitenkin voisi ehkä ensi kerralla ihan vähän vähentää. Ehkä. Jos muistaa (luultavasti ei).

Tipuset retrovalaistuksessa
Porkkanapiirakka

Tästä tulee iso uunipellillinen. Puolita jos haluat järkevämmän määrän.

6 munaa
6 dl sokeria (valkaisematonta)
6 dl jauhoja (gluteeniton/vehnä)
3 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
4 tl leivinjauhetta
4 tl kanelia
(kardemummaa maun mukaan)
n. 300g sulaa voita
6 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
1 prkl ranskankermaa
1 pak tomusokeria
2-3 tl vaniljasokeria
(50 g margariinisulaa) en laita ikinä
+ päälle pähkinärouhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita keskenään kuivat aineet.

3. Sekoita kuivat munasokerivaahtoon.

4. Lisää pienissä erissä nostellen sula voi.

5. Lisää porkkanaraaste.

6. Kaada leivinpaperoidulle pellille. Paista 175 asteessa n. 45 min. Anna jäähtyä.

7. Sekoita kuorrutuksen aineet yhteen. Levitä jäähtyneen piirakan päälle.

No comments:

Post a Comment