Pääsin sitten minäkin ensimmäistä kertaa hääkakkupuuhiin. Ihan tavallisesta kakusta ei ollutkaan kyse, vaan parilla oli selvät sävelet mielessä: biitsi/meriteemainen kahdesta sydämestä koostuva kakku, jossa biitsin pitäisi olla niin korkea että hääpari voisi istua siinä kastelematta jalkojaan meressä. Biitsikakun mauisi valikoitiin vaalea kakkupohja mansikka- ja suklaamousella ja merikakuksi mehevä suklaakakkupohja valkosuklaamoussella (ja laitoin vielä lemon curdia sipaukset).
Näillä spekseillä siis mentiin, ja tekemistä riitti. Ihmishahmojakaan en ole ennen värkännyt, joten morsiuspariin meni jo yksinään melkoisen kauan (morsian meni uusiksi kahdesti), mutta lopputulokseen olin ihan tyytyväinen. Palmut aiheutti myös päänvaivaa, ja ensi kerralla otan oppia ja teen lehdet suosiolla yhdestä osasta, nyt niitä tippuili puolin ja toisin ja niitä sai olla liimailemassa vielä viime hetkellä uudestaan kiinni. Lisäksi en voi sanoin kuvata sitä jännityksen määrää mikä oli 6-kerroksista lähes 20-senttistä biitsikakkua irrottaessa hyydytysrenkaasta. En ole koskaan ikinä noin korkeaa kakkua tehnyt, mutta niin vaan onnistui sekin :D
Muut koristeet, eli meren kalat, merihevoset ja meritähdet, ja biitsin simpukat, tuli silikonimuoteilla näppärästi. Vaikka menihän niidenkin tekoon toki aikaa massan värjäilyineen ja värisommitteluineen.
Ensimmäiseksi hääkakuksi tietenkin stressi oli järkyttävän suuri, ja asiaa ei yhtään auttanut se, että en päässyt itse laittamaan kakkuja esille, vaan kaveripariskunta, joka oli häävieraina, laittoi sitten sydämenpuolikkaat yhteen, kivet biitsikakun rannalle ja palmut valmiisiin reikiin. Hyvältä näyttivät kuvien perusteella, että suuren suuret kiitokset heille :) Oli maistunut hääparille ja vieraille, ja sain vielä kiitosviestiä jälkikäteen, että loppu hyvin kaikki hyvin :)
Kuvista kiitokset kaveripariskunnalle. Olin jotenkin niin lukossa ja jännityksessä koko projektin ajan että en tajunnut edes hahmoista kuvaa napata vaikka se oli valmis jo viikon ennen itse juhlaa :D
Hieno idea hääkakuksi! Kauniita yksityiskohtia :)
ReplyDelete