Kattilan toimistolla juhlittiin pelin milestonea ja tilattiin juhlasyötäviksi kakkuja 100 hengelle. Tein kolme 26 cm vuokaan tehtyä 7 munan kakkupohjaa, kaksi suklaista ja yhden vaalean. Vihdoinkin löytyi sellainen resepti, jolla onnistuu: Unelmaullan Unelmakakut-kirjan ohjeen mukaan tehdään vastakin. Rakenne loistava, ei liian kuiva, hyvin leikattava, hyvin koossa pysyvä. Loistavaa :)
Väleihin tuli toiseen suklaiseen sitruunamousse (kermavaahtoa, tuorejuustoa, sokeria, sitruunan kuorta raastettuna, vaniljakreemijauhetta, liivatetta ja sitruunamehua, kostutus spritellä), toiseen suklaa- ja kahvimousset (kermaa, tuorejuustoa, rahkaa, sokeria, suklaassa 200 g sulatettua maitosuklaata, kahvissa vahvaa kahvia ja liivatetta, kostutus jääkahvijuomalla). Vaaleaan täytteeksi tuli vadelmamousse (kermaa, tuorejuustoa, sokeria, pakastevadelmia siivilän läpi paseerattuna, liivatetta, vadelmajuomasiirappia) ja vadelmahillon jämät, kostutus samaisella siirapilla.
Kaikkien kakkujen täytekerroksista tuli tosi reilut, samoin kyllä kakkukerroksista, kun leikkasin pohjat vain kolmeen osaan (sain juuri edellisten kakkujen kanssa hajotettua pohjaleikkurini, niin piti turvautua veitseen), ja kermaa meni yhteen kaikkiin kakkuihin muistaakseni 2 litraa väleihin sekä pursotuksiin lähes toiset 2 litraa :D. Tuorejuustoja meni 3 200 g pakettia, rahkaa yksi 200 g paketti.
Tätä saksalaista kermaa kyllä ei voi kuin vihata. Ei ole sileää pursotusjälkeä mahdollista saada, kermasta tulee ilmakuplaista ja se alkaa valua tosi nopeaa jos ei käytä sahnesteiffia eli jotain "kiinnitysainetta", joka ei kyllä onneksi maistu miltään. Flora Vispiä on lievästi ikävä!
Näihin kakkuihin olin kyllä tosi tyytyväinen, vaikka Final Slice -kakun teksti vähän meni vinoon ja koristelusta tuli muutenkin tommoinen sirkusmainen vielä pursotuksineen... Mutta maku oli kuulemma kaikissa kakuissa todella hyvä, ja sehän se pääasia on tietenkin. Ensimmäinen iso tilaus siis kunnialla takana, huh!
No comments:
Post a Comment