Friday, 24 April 2015

Suklaa-banaanineliöt

Kevät toi kevät toi raakaneliöitä! Tietty gluteenittomiakin. Viimevuotisen Thaimaanreissun jälkeen makunystyröissäni on majaillut muisto täydellisestä suklaa-avokado-banaanikakusta. Reseptejä googlaillessani löysin sitten tällaiset neliöiset, ja vaikka näistä nyt ei ihan makumuiston mukaisia tullutkaan, niin aika älyttömän hyvä kuitenkin. Mutta mikä tärkeintä: kaikenlaisen mahaongelmailun ja hiivasyndrooman korjausdieetin myötä makeusaineettoman (kyllä, myös taatelit kielletty...) ajan jälkeen tuntui melkoisen ihanalta päästä takaisin keittiöhommiin!

Tässä ensimmäinen kuvaamisen arvoinen tuotos: ihanat banaani-suklaaneliöt. Ensi kerralle voisi tuunailla reseptiä vielä lisäämällä kaakaojauhetta, banaani puskee niin selvästi läpi että suklaakerros vaatisi omaan makuun lisää suklaisuutta. Mutta eihän nämä nyt silleen varsinaisesti pahoja olleet, arvaatte varmaan ;)




Raa'at suklaa-banaanineliöt


Suklaapohja
1 kypsä avokado
1/2 kypsä banaani
0,5 dl sulaa kookosöljyä
3 Medjool-taatelia
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl sitruunamehua
ripaus vaniljaa
Kuori avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha blenderiin. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Poista taateleista kivet ja lisää kaikki loput raaka-aineet blenderiin. Alkuperäisessä ohjeessa kehotetaan valmistamaan suklaataikina kaksinkertaisena, jotta se pyörisi blenderissä paremmin. Niin tein minäkin, mutta laitoin vain yhteensä 4 isoa taatelia. Joka haluaa makeampaa, lisää taateleita. 
Levitä suklaapohja noin 10 x 15 cm astiaan. Jos teit suklaaosan tuplana, voit päättää, minkä suhteen neliöihin haluat. Itse laitoin noin 2/3 koko tuplasatsista, jolloin neliöistä tuli suklaapainotteisia. Valmista sitten banaanitäyte.

Banaanitäyte
2 kypsää banaania
0,5 dl sulaa kookosöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl kardemummaa (laitoin enemmän, joten maun mukaan)
(1 tl kanelia)
0,5 tl vaniljaa
Vähän jouluiset mausteet joo, mutta kun kanelifani olen, niin lisäilin sitä myös mukaan. Blendaa kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi taikinaksi ja kaada suklaatäytteen päälle. Pakasta 1-2 tuntia ja leikkaa terävällä veitsellä neliöiksi. Säilytä neliöt pakastimessa.


No comments:

Post a Comment