Tässä ensimmäinen kuvaamisen arvoinen tuotos: ihanat banaani-suklaaneliöt. Ensi kerralle voisi tuunailla reseptiä vielä lisäämällä kaakaojauhetta, banaani puskee niin selvästi läpi että suklaakerros vaatisi omaan makuun lisää suklaisuutta. Mutta eihän nämä nyt silleen varsinaisesti pahoja olleet, arvaatte varmaan ;)
Raa'at suklaa-banaanineliöt
Suklaapohja
1 kypsä avokado
1/2 kypsä banaani
0,5 dl sulaa kookosöljyä
3 Medjool-taatelia
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl sitruunamehua
ripaus vaniljaa
Kuori avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha blenderiin. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Poista taateleista kivet ja lisää kaikki loput raaka-aineet blenderiin. Alkuperäisessä ohjeessa kehotetaan valmistamaan suklaataikina kaksinkertaisena, jotta se pyörisi blenderissä paremmin. Niin tein minäkin, mutta laitoin vain yhteensä 4 isoa taatelia. Joka haluaa makeampaa, lisää taateleita.
Levitä suklaapohja noin 10 x 15 cm astiaan. Jos teit suklaaosan tuplana, voit päättää, minkä suhteen neliöihin haluat. Itse laitoin noin 2/3 koko tuplasatsista, jolloin neliöistä tuli suklaapainotteisia. Valmista sitten banaanitäyte.
Banaanitäyte
2 kypsää banaania
0,5 dl sulaa kookosöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl kardemummaa (laitoin enemmän, joten maun mukaan)
(1 tl kanelia)
0,5 tl vaniljaa
Vähän jouluiset mausteet joo, mutta kun kanelifani olen, niin lisäilin sitä myös mukaan. Blendaa kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi taikinaksi ja kaada suklaatäytteen päälle. Pakasta 1-2 tuntia ja leikkaa terävällä veitsellä neliöiksi. Säilytä neliöt pakastimessa.
No comments:
Post a Comment