Kuten edellisissäkin joulukekseissä, myös tämä taikina puolitettiin gluteenittomaan ja ei-gluteenittomaan versioon. Makueroa kekseissä ei ollut juurikaan, eikä koostumksellistakaan. Vähän vähemmän aikaa olisi saanut ehkä paistaa, niin kekseistä olisi tullut vähemmän sitkeitä. Mutta sitkeätkin keksit on kyllä hyviä, että mikäs siinä mutustellessa...
Piparminttu-suklaakeksit
pitäisi tulla 10-12 isoa keksiä, mutta mulla tuli kyllä enempi
150 g tummaa suklaata
100 g voita
90 g tummaa ruokosokeria
1 muna (laitoin molempaan taikinapuolikkaaseen oman)
120 g jauhoja (gluteeniton tai vehnä)
75 g kaurahiutaleita (jos teet gluteenittomia, muista valita gluteeniton aitokaura)
1 tl leivinjauhetta
100 g murskattuja piparminttutankoja (tulee nätimpiä keksejä) tai Marianne-crushia
(piparminttuöljyä tai -aromia)
1. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa, lisää tumma sokeri.
2. Lisää muna, jauhot, kaura ja leivinjauhe ja sekoita paksuksi taikinaksi. Jos haluat lisätä minttuisuutta, laita sekaan piparminttuöljyä tai aromia. Aromi ehkä parempi, itse käyttämäni öljy teki taikinasta aika, no, öljyistä. Sekoita 2/3 piparminttumurskasta tai Marianne-crushista taikinaan.
3. Muotoile taikinasta isoja kuulia, paina ne lättänöiksi pellille. Jätä keksien väliin leviämistilaa.
4. Ripottele keksien päälle lopput piparminttu/Marianne. Paista 175 asteessa n. 10-12 min.
No comments:
Post a Comment